In 2013 heb ik mijn eerste thriller uitgegeven in eigen beheer via Brave New Books. Via het pdf logo kun je het ebook als pdf gratis downloaden. Wil je het als e-book kunnen lezen, dan moet je het via bol.com bestellen voor minder dan 5 euro. Je mag het natuurlijk door al je kennissen laten down loaden. Alleen hoop ik dat dat dan gaat via een verwijzing naar deze website en niet door het bestand door te sturen. Zo krijgt deze website ook wat exposure.
Klik op PDF logo voor het bestand. Als ebook leest het het makkelijkst in een ebook reader. De bladzijden zijn wel groter dan normaal. Ik weet nog niet hoe dat aan te passen
Waar gaat het over: 3 Jaar na het in de bergen verongelukken van zijn zwangere vrouw Brenda wordt Freek bedreigd door een onbekende. Freek weet te achterhalen wie hem bedreigt waarbij hij gebruik maakt van een plantje dat hij vindt tijdens een vogeltrip op Lesbos. Het vocht uit de wortel bezorgt hem een bijzondere geheugenervaring, alsof het verleden op dat moment wordt beleefd. Zijn bedreiger bleek de verwekker van de zwangerschap. Terug in Amsterdam ontwikkelt zich een speurtocht waarbij een prostitué, een look-alike van Brenda, en het wortel-extract een belangrijke rol spelen. Dit extract wordt aan het eind van deze verhaallijn gestolen. Een tweede verhaallijn begint 15 jaar eerder en gaat over Jasper die promoveert op een geheugenmedicijn. Hierdoor wordt hij betrokken bij gedragsonderzoek aan apen. Hij kruipt daarbij in de huid van een chimpansee. De verhaallijnen naderen elkaar in de tijd en het laatste dat we van Jasper weten is dat hij een positie aanvaardt bij een farmaceutisch concern. Het verbindende slot speelt zich dertig jaar later af bij de uitreiking van de Nobelprijs voor Geneeskunde waar de wetenschapper ter verantwoording wordt geroepen door de wetenschapsjournalist.
Mijn neef Martin schreef ongevraagd een vleiende recensie: Beste Oom Kees, Ik heb jouw roman recent besteld, met veel plezier gelezen en wou zeggen dat ik het mooi geschreven vond. De tempo was rap, met veel actie en vergelijkbaar met Leon de Winter of het betere werk van John Grisham. De bergscènes deden mij denken aan Nooit meer slapen en als een amateur vogelaar met een groeiende 'life list' vond ik de eerste scènes in Lesbos ook interessant en herkenbaar. (Ben jij daar zelf ook geweest om te vogelen?) Omdat ik jou goed ken zag ik natuurlijk ook veel Kees voorkomen in het boek, en niet alleen de meerdere scènes met verloskunde of obstetrie thema’s, maar ook de trucjes met de nieuwste gadgets en de allusies naar Amsterdam en Muiderberg. De wetenschap kwam ook mooi naar voren met ideeën van Frans de Waal, Dick Swaab en natuurlijk de Nobelprijs zelf. Ik vind zelf dat Nederlanders altijd maar over een onderwerp schrijven - het beleven van een bekend genot - en dat kwam hier ook vaak naar voren. Call me old fashioned, maar jij bent immers van de ‘flower power’ generatie! De literaire techniek om gezamenlijk herinneringen te beleven vond ik origineel en mooi gedaan. Kortom, ik heb er van genoten. Ik hoop dat je er meer schrijft.